Wednesday, 14 November 2018
- - - - - -
A+ R A-

Team Building jadranja

TEAM BUILDING

V sodobnih organizacijah, ki so usmerjene k strankam, o pomembnih stvareh ne odloča le ena oseba. Kompleksnost zadev, s katerimi se ukvarjate, zahteva, da delate s skupinami in v njih. Menedžer naj bi torej bil sposoben tako sestaviti tim kot tudi delovati v njem.
Podjetja že leta pošiljajo svoje ključne zaposlene na različne »tečaje«, na katerih naj bi se naučili izboljšati delo v skupinah in tako dosegali boljše rezultate. Ti »tečaji« bi lahko bili v razredu, gozdu, gorah ali v kakšnem drugem spodbudnem okolju. Sedaj pa imamo na voljo drugačno možnost – jadranje, ki je ne samo zabavnejše, ampak tudi primernejše!
Team Building

Vsi vedo, kaj je dober tim - skupina ljudi, ki je uspešna pri svojem delu. Toda, kako ustvariti najboljši tim? In kako najbolj optimalno prispevati k timskemu duhu in storilnosti?

Tako kot v sodobnih poslovnih okoljih je tudi pri jadranju uspeh možen le z dobro uglašenostjo tima, saj se razmere neprestano spreminjajo ter zahtevajo jasno vizijo, agilno in usklajeno ukrepanje ter sprotno reševanje konfliktov in napetosti.

Zato smo v podjetju Hinco Yachting ter drugimi priznanimi osebnostmi iz področja podjetniškega svetovanja in izobraževanja, pripravili tridnevni program izgradnje tima na jadrnici.

Edinstveno tridnevno doživetje ob pomoči izurjenega skiperja in pod mentorstvom izkušenega moderatorja programa timu prinese izkušnje in spoznanja, iz katerih se še leta napajajo ideje in energija za ustvarjalno delo.

Ključne teme:

 • Delo s skupinami.
 • Prednosti in slabosti skupin.
 • Značilnosti uspešnih in neuspešnih skupin.
 • Pogoji ustvarjanja skupin.
 • Uvajanje skupin: Postopno prilagajanje skupini. Potrebne strategije, analize nalog, področje dela, cilji, odgovornosti članov skupine, proces odločanja.
 • Sestava skupine: znotraj skupine obstajajo različne naloge, ki jih je potrebno opraviti in s tem tudi različne vloge, ki jih posamezniki imajo: vodja, napadalec, glavni igralec, prinašalec, zvezni igralec, spremljevalec, branilec in trener. Zaradi osebnih lastnosti, ki jih ima, lahko posameznik opravlja le omejeno število nalog in ima s tem omejeno odgovornost. Analiza osebnostnih prednosti in slabosti kot konstruktivni prispevek.
 • Vodenje skupine: Preprečevanje nastajajočih težav. Prepoznavanje in odpravljanje prikritih konfliktov. Delo s skupinsko miselnostjo. Motiviranje. Krepitev individualnega in spodbujanje skupinskega mišljenja.

Vedenje članov skupine: Naloga, ki jo posameznik opravlja v skupini, določa njegovo/njeno vedenje. Bolje kot skrbno izbranim posameznikom dodelimo njihova mesta znotraj skupine, močnejša bo skupina. Takšno spoznanje prispeva k vrednosti tima.

Komu je delavnica namenjena:

Vodilnim in vodstvenim timom, razvojnim, inovacijskim, trženjskim timom ter vsem skupinam, ki želijo inovativno in učinkovito povečati storilnost, sodelovalnost in pripadnost.

Nikakršno predznanje in izkušnje z jadranjem niso potrebni!

Cilji:

 • Skozi timsko delo na jadrnici, ki vključuje načrtovanje, odločanje, reševanje problemov, upravljanje z viri, izmenjevanje pri vseh opravilih, soočanje s spremembami, reševanje konfliktov..., prepoznati značilnosti učinkovitega tima in funkcioniranja v timu.
 • Članom tima omogočiti, da se bolje spoznajo, povežejo med seboj ter uskladijo.
 • Čim bolje spoznati dinamiko tima, prepoznati sive lise oziroma neizkoriščene potenciale ter narediti načrt za povečanje učinkovitosti.
 • Trajno izboljšati odnose v timu, povečati pretočnost komunikacije in sinergičnost.
 • Glede na potrebe in cilje podjetja/organizacije je mogoče program dopolniti z vodenimi brainstormingi na vnaprej določene teme (novi projekti v podjetju, izboljšave v organizaciji in organizacijski kulturi, opredelitev nadaljnje vizije podjetja...).

 

Program dokončno se uskladi z željami in potrebami naročnika:

Posredujemo in organiziramo tudi marketinško in organizacijsko podproro celotnega dogodka, zakup predavalnic, animacijski program, gostinske storitve, prevoz udeležencev do izhodišča ter hotelsko namestitev. 

Cena se izoblikuje glede na vaše želje in potrebe, saj je vsak program izdelan individualno za vsako stranko posamezno.
Vse dodatne informacije in povpraševanje pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Reference

CODEX

Zrnovital

MiniCat

aSc Timetables

Saubermacher Slovenija

Kontakt

E-mail:
Predmet:
Sporočilo:
Kolio oči ima tipična oseba?